Lär av konstnär

Konst & slöjd i Årefjällen
2024

Andas kreativitet & fjälluft i Trillevallen

10-11 augusti

Välkommen till en kreativ konst- och slöjdhelg i härlig fjällmiljö och med god mat hos Trillevallens Högfjällshotell den 10-11 augusti. Ta del av kreativa upplevelser och låt skaparglädjen växa med fjällen som ridå.

”Inspirerande och kravlöst” är bara ett av alla lovord vi fick ifjol av deltagarna vid KONST OCH SLÖJD i Årefjällen. Att få chansen att under en helg prova på olika material och tekniker uppskattades mycket. Lika goda omdömen fick miljön. ”Perfekt plats, trivsamma lokaler och god mat”.
Ord från våra deltagare
2023

Boka din helg

Kurspaket

Med boende

I samarbete med Trillevallens Högfjällshotell erbjuder vi förmånliga prova-på paket med boende 10-11 augusti.  Efter din bokning får du ett mejl där du får möjlighet att välja tre av 11 kursalternativ i 1:a hand samt tre alternativ i 2:a hand. Som bonus får du dessutom prova en fjärde aktivitet som vi väljer ut till dig. Vad det blir är en överraskning.

I paketet ingår:
Övernattning på Trillevallens Högfjällshotell
Kurser lördag & söndag
Lunchbuffé lördag & söndag
Fika lördag & söndag
Tvårätters middag lördag
Frukost söndag

Pris enkelrum 3220 kr / person
Pris flerbäddsrum 2720 kr / person

Kurspaket

Utan boende

Ta del av vår kreativa konst- och slöjdhelg utan boende. Efter din bokning får du ett mejl där du får möjlighet att välja tre av 11 kursalternativ i 1:a hand samt tre alternativ i 2:a hand. Som bonus får du dessutom prova en fjärde aktivitet som vi väljer ut till dig. Vad det blir är en överraskning. 

I paketet ingår:
Kurser lördag & söndag
Lunchbuffé lördag & söndag
Fika lördag & söndag
Tvårätters middag lördag

Pris 2125 kr / person

Prova på-kurser 10-11 augusti

Efter din bokning får du ett mail där du får möjlighet välja 3 av 11 kursalternativ i 1:a hand, samt tre kursalternativ i 2:a hand. 

Skulptera i trä

Prova på att skulptera i trä med lite olika tekniker. Huggverktyg, vissa maskiner och verktyg får du låna och hjälp att använda om du inte har tidigare vana. Det kommer att finnas trä att jobba i och Du kommer att även kunna måla dina skulpturer.  Ta med oömma kläder.

Akvarellmålning - när vattnet ger färgerna liv

Upplev hur akvarellfärgerna får liv i vattnet. Känn skillnaden att jobba på vått papper och på torrt. Kort materialgenomgång. 

Zenkalligrafi

Tusch vatten och pensel . Kom och måla med mig. Genom stillhet – närvaro och rörelse, hitta  din ingång till spontana uttryck.

Akvarellmålning - med begränsad palett

En akvarellfärg har inte enbart en färgnyans utan de bär också på fantastiska överraskningar när de blandas med vatten. Förenkla, experimentera och blanda färger från en begränsad palett.

Fixa Fint Fodral För nyckeln med fiskskinn

Jag erbjuder glädjen med handens görande och nyfikenheten att prova fiskskinn som slöjdmaterial. Du syr en Nyckelhållare av skinn och dekorerar med fiskskinn. Ett skinn som garvats för hand med traditionella metoder.

Landart

Följ med på en vandring i fjällnära natur. Vi kommer att använda det vi hittar i naturen, sen skapar vi tillsammans, kanske ett mönster. En meditativ upplevelse.

Ljudvandring

Hur låter ett fjäll eller en skog? Under 2 timmar så utforskar vi omgivningarna vid fjället ljudmässigt. Inledning, ljudvandring, fika & prat.

Botaniskt tryck

Gör ett eget mönster på bomullstyg med hjälp av blad och andra naturliga färgämnen. Botaniskt tryckta tyger är tvättbara. Workshopen är praktiskt inriktad. Allt material är förberett och finns på plats.

Origami

Upplev magin i att se ett platt papper förvandlas till ett tredimensionellt föremål- utan varken sax, tejp eller lim. 

Nunotovningens förtrolla(n)de värld

En personlig handledning i magin med nunotovning. Utan tidigare erfarenhet så lyckas du skapa ett färgstarkt resultat, som t ex kan bli till mjuka handledsvärmare eller en börs av tyget i din helt egna design

Prova-på Pärla

Testa att pärla med “brick-stitch” ett stygn/mönster som har otroliga möjligheter att skapa både platta smycken/verk eller mer tredimensionella föremål.

Längtar du efter att skapa och inspireras?

Längtar du lika mycket som vi gör?