Elin B Ståhl

Jag har jobbat länge med skulptur. Främst i lera men också i papier-maché och betong. Den taktila kontakten med leran genom konsthantverket är början till det konstnärliga. Det är ett material som jag känner väl och kan dela med mig av.

De senaste åren har jag också utbildat och uttryckt mig genom olika tekniker, beroende på vad jag möter i min process, som foto, film, grafik, teckning och text. Blir ibland collage, då jag blandar olika material. Mitt sätt att arbeta har blivit mer och mer konceptuellt. Teman återkommer som ”Framkallning- Ode till en familj” , där jag undersöker och arbetar med min barndoms bildminnen.

Jag är intresserad av möten och samtal om konst. I grunden handlar det om närvaron i det levande mötet oss emellan. Praktiserar zenmeditation och zenkalligrafi. Vad är det att vara en skapande människa när du går djupare i sökandet bortom orden. När det stillnar och blir tyst kan uttrycket öppna sig..

Välkommen in i min ateljé

Kursinnehåll

Jag erbjuder dig att jobba på egen plats i min ateljé som är på Härke KC, Frösön. Vi börjar med ett samtal om hur du vill ha det, gör upp en strategi beroende på var du är i din process och vilka tekniker du vill jobba med. Du kan jobba självständigt med mig i närheten och när du behöver finns jag där för handledning och feedback att hitta ditt eget uttryck.

Jag är också intresserad av kollegialt utbyte i samarbete och ateljésamtal .

Flexibelt upplägg
Det kan handla om en timmes rådgivning eller återkommande tid i ateljén tex 3 timmar / dag under en period eller efter önskemål. Jag tar emot 1-2 personer.

Kostnad
975:- /timme. (Jag följer Konstnärernas Riksorganisations rekommendationer) Beroende på antalet timmar kan priset diskuteras .

Mer info

Material
Du kan ta med det material du har. Jag kan ge tips och råd och hjälpa till att handla om det behövs.

Deltagare med olika behov
Jag kan ta emot dig som har en funktionsvariation. Det går bra om du har nedsatt syn, hörsel, eller om du inte uttrycker dig med ord. Jag är lyhörd inför önskemål och förutsättningar. Jag har många års erfarenhet som Hantverkspedagog/Bildkonstnär. Titta in på min hemsida.

Praktiska saker
Kaffe , te , macka ingår.
Det finns kök, mikrougn, hiss och handikapptoalett och en stor veranda intill ateljén.

Om Härke Konstcenter
Härke KC är en inspirerande och kreativ miljö där du kan hitta lugnet. I huset finns det konstnärs ateljeér, ett Galleri och en grafikverkstad. Det ligger lantligt med sköna omgivningar där en kan promenera upp mot skogsbackar och ner till Storsjön.

Adress
Härkevägen 5, Buss 4 till Härke (ändhållplats )

Anmälan

Kontakta mig för anmälan eller frågor.

Kontaktuppgifter
Bildkonstnär Elin B Ståhl
Pastorsgatan 3 831 35 Östersund
Ateljé Härke KC

Se min hemsida
www.elinbstahl.se

Tel. 073-0322237
Epost: elinbstahl@gmail.com