Lär av konstnär

Elin B Ståhl

Söker du fördjupning?

Söker du fördjupning? Vill du komma vidare, utveckla och frigöra ditt skapande spirituellt?

En workshop med en meditativ ingång till skapande samtal inifrån kroppen, tystnaden, lyssnandet och rörelsen genom zen kalligrafi. Att utforska varandet i processen och icke vetandet är centralt. 

Vi arbetar med zen kalligrafi : I tystnad samlar vi oss genom att fokusera på kroppens avspändhet och andningen. Penselföringen utgår från kroppens- handens rörelse i spontana penseldrag.

Genom zenmeditation möter vi oss själva. Fokus kommer att vara på andningen, tystnaden och lyssnandet inåt. Vi släpper föreställningar om vad som ska komma. I tystnaden bär vi med oss stillheten till rörelsen när vi sen jobbar med kalligrafi. Att öppna upp för det som vi inte vet om oss själva, en dimension som vi kan samtala om efteråt. Ett utforskande, icke intellektuellt tänkande och en förutsättningslös ingång. Ingen erfarenhet av meditation eller kalligrafi behövs.

Vi avslutar träffarna med samtal omkring det vi upplevt över en kopp te/kaffe. Lyssnandet är centralt. Det handlar om oss själva, det som kommer i ögonblicket, inte uttänkt i förväg. Kanske visar sig något oväntat.  

Välkommen in i min ateljé

Presentation

Elin B Ståhl

I grunden handlar det om närvaron i det levande mötet oss emellan.

Jag är intresserad av möten och samtal om konst. Praktiserar zen meditation och zen kalligrafi. Vad är det att vara en skapande människa när du går djupare i sökandet bortom orden. När det stillnar och blir tyst kan uttrycket öppna sig..

Jag har jobbat länge med lerskulptur. Den taktila kontakten med leran genom konsthantverket är min början till det konstnärliga. Det är ett material som jag känner väl och kan dela med mig av.

De senaste åren har jag också utbildat och uttryckt mig genom olika tekniker, beroende på vad jag möter i min process, som foto, film, grafik, teckning, text och måleri. Blir ibland collage, då jag blandar olika material.

Jag är intresserad av kollegialt utbyte i samarbete och ateljésamtal. Se mer info www.elinbstahl.se

Zenmeditation/kalligrafi
Jag tar emot en till tre personer varje gång i min ateljé. Tid 2 timmar.  

1 person: 700 kr inklusive material.
2-3 personer: 600 kr /person inklusive material.

Handledning: 975 kr / timme / person, inklusive moms för 1-2 personer / gång.

Material
Du kan ta med det material du har. Jag kan ge tips och råd.

Praktiska saker
Det finns kök, mikrougn, hiss och handikapptoalett och en stor veranda intill ateljén.

Om Härke Konstcenter
Härke KC är en inspirerande och kreativ miljö där du kan hitta lugnet och inspiration. I huset finns det konstnärs ateljeér, ett Galleri och en Grafikverkstad. Det ligger lantligt med sköna omgivningar där en kan promenera upp mot skogsbackar och ner till Storsjön.

Adress
Härkevägen 5, Buss 4 till Härke (ändhållplats )

Har du en funktionsvariation och behöver lite mer hjälp med praktiska saker, då kan jag vara ditt redskap. Det går bra om du har nedsatt syn, hörsel, eller om du inte uttrycker dig med ord. Jag är lyhörd inför önskemål och förutsättningar. Jag har många års erfarenhet som hantverkspedagog och bildkonstnär.

Anmälan

Kontakta mig för anmälan eller frågor.

Kontaktuppgifter
Bildkonstnär Elin B Ståhl
Pastorsgatan 3 831 35 Östersund
Ateljé Härke KC

Se min hemsida
www.elinbstahl.se

Tel. 073-0322237
Epost: konst@elinbstahl.se