Åsa Ganell

Tovningen låter mig göra det jag vill. Det är den mest användbara textila teknik jag känner till, och ull är ett så fantastiskt material. Oavsett om det gäller att göra tunna tyger till kläder och accessoarer eller tjocka självbärande 3D-former så finns möjligheten i materialet och tekniken.

I nunotovning, som är min specialitet, så tovas ullen ihop med tyg och det finns oändliga möjligheter att skapa fantastiska, spännande och vackra ytstrukturer. Jag ger (mestadels) använda tyger ett nytt liv tillsammans med ullen och tycker att de blir så vackra då. I grunden så har jag har en utbildning till textillärare och sedan många års erfarenhet som kursledare, och jag tycker att det är underbart att se andras glädje över att upptäcka nunotovningens möjligheter.

Nu står min ateljédörr öppen för dig. Varmt välkommen hit för att hitta dina egna uttryck i nunotovning – det är en spännande process!

Välkommen in i min ateljé

Kursalternativ

Alternativ 1

Grunderna i nunotovning, 3 dagar med handledning. En deltagare, eller två som kommer tillsammans.

Här lär du dig grunderna i att nunotova med rullteknik. För nybörjare eller dig som har provat litet, eller har tovningsfärdigheter sedan tidigare som du vill fräscha upp.
Vi pratar ihop oss innan vi ses om vad du önskar och förväntar dig, och jag tipsar gärna om litteratur och förberedelser.

I många små projekt, som vi gemensamt planerar, ges du möjlighet att prova olika varianter av nunotovning. Allt material jag har i ateljén står till ditt förfogande och du får gärna stanna även efter att dagens handledda pass är avslutat. Det är mest ”hands-on”, men korta teoripass ingår – och jag utformar din tid här efter de önskningar du förmedlar.

Alternativ 2: Ditt eget alternativ

Ditt eget alternativ

 Antingen så har du en fördjupningsidé inom nunotovning, vill ha några dagars lugn och ro för att tova mest på egen hand med tillgång till bra material, eller ett förslag på hur alternativet ovan skulle kunna förändras så att det passar dig bättre.
Hör av dig så försöker vi lösa det gemensamt.

Kurstid och pris

Sommaren 2021 så har jag möjlighet att ta emot dig under veckorna 25-26 och 34-38.

Alternativ 1:
Antingen kommer du för tre dagar i följd (3 x 6 timmar) eller så delar vi upp det på annat sätt, beroende på vad du vill göra i övrigt under vistelsen här. Kanske kommer du resande i sällskap med någon som inte vill nunotova, och ni vill ha tid för gemensamma utflykter?

3 handledda dagar, 1 deltagare 3300 kr inkl moms. 3 handledda dagar, 2 deltagare 5200 kr inkl moms (2600 kr/person).

Alternativ 2:
Du väljer själv längd på vistelsen samt kombinationen av handledning/tid för eget arbete. För dig som vill ha fördjupning eller ”lugn och ro för att tova” är ett förslag att starta dagarna med handledning, fortsätta med några timmars eget arbete och avsluta med ett gemensamt erfarenhetsutbyte.

700 kr per handledd timme. 70 kr per timme för eget arbete i ateljén.

Mer info

Material
Allt material som behövs finns i ateljén, en del är gratis och annat betalar du för. Om du kommer för att tova något du i förväg planerat, så samråder vi om vad du kan behöva ta med.

Fika, mat, boende mm
Lunch och fika ingår, allt gluten/mjölkfritt, och har du andra preferenser så ordnar jag det.
Hotellboende med självhushåll finns på Brinkeboda Wärdshus (som ligger på andra sidan vägen (www.brinkeboda.se)), och sommartid finns även ”vandrarhemsboende” hos grannen. Cykel finns att låna, liksom bil för kortare utflykter (som ersätts per mil).

Språk och anpassning
Jag talar svenska/skandinaviska och engelska.
Hör av dig om du behöver någon anpassning på grund av nedsatt hörsel/syn, rörelse- eller kognitiv förmåga, så hoppas jag att vi kan lösa det.
Jag har förståelse för vad det innebär att ha utmattningssyndrom ”i bagaget” och anpassar i så fall nivån (t ex med strukturerad vila) i samråd med dig.
Ateljén ligger en trappa upp i huset, och om du har svårt att gå i trappor så ta med det i beräkningen. Tovningen sker till stor del stående, mestadels vid höj- och sänkbart bord.

Vad finns i omgivningen?
I Mörsil finns välkända restaurangen/caféet Kretsloppshuset, Fjällkonditoriet Sundings, en ICA Nära-butik, hantverksbutiken Toveriet (där jag är delägare), OKQ8 med PostNord-service mm, och sommartid Ocke Handelsträdgård samt caféet på hembygdsgården Römmen. I omgivningarna finns vackra promenadstigar / preparerade skidspår, och Pilgrimsleden passerar strax utanför vårt hus.
Med ca 3 mil till Åre / Södra Årefjällen, och ca 6 mil till Östersund, så erbjuder omgivningarna gott om aktiviteter i både natur, turistmetropol och stad.

Hitta hit
Mörsil ligger mellan Östersund och Åre, med goda kommunikationer per bil, tåg (www.norrrtag.se eller www.sj.se) eller buss (www.ltr.se). Min ateljé ligger en kort promenad från tåg- och busshållplatser. Kommer du med SJ-tåg så hämtar jag dig gärna i Järpen eller Undersåker.

Anmälan

Kontakta mig för anmälan eller frågor.

Kontaktuppgifter

Åsa Ganell
Byevägen 16
83741 Mörsil

www.ganell.se

Tel. 070-638 12 35
Epost: asa@ganell.se