Lär av konstnär

Åsa Ganell
Nunotovning

Fasttovad i ullen

Från tunt och skirt till kraftigt nog att skulptera former i. Upptäck nunotovningens oändliga och fantastiska möjligheter om du har en längtan efter att jobba med textil. Risken är att du fastnar själv i allt det vackra. Det gjorde jag, och jag tycker att nunotovning är världens häftigaste textila uttrycksmedel. I min ateljé har du möjlighet att i lugn och ro skapa utifrån din egen känsla, och jag hälsar dig välkommen till en helt personlig kurs (eller för två personer som känner varandra och bokar gemensamt).

 (för nybörjare och dig som vill fräscha upp gammal tovningsfärdighet).
Innan du kommer så pratar vi ihop oss om vad du önskar dig och jag lägger upp en plan efter det. Du kan önska allt från ”En vanlig nybörjarkurs” till ”Jag såg en så´n här och vill göra en liknande”. Om du vill så ges du möjlighet att prova olika varianter av nunotovning – eller så snöar du in på ett sätt och vidareutvecklar just det med min hjälp.

Och du behöver egentligen inte veta SÅ mycket om vad du vill innan du kommer för det kommer ändå att förändras vartefter du upptäcker nya sätt att hantera ullen på.

Oavsett vilket ditt val är så lär du dig själva tekniken, rulltovning, redan under första dagen och därifrån utvecklar du nunotovningen vidare mot ditt eget uttryck. Och allt material jag har i ateljén står självklart till ditt förfogande. Jag själv känner mig underbart rik när jag har massor av material att välja från när jag ska tova, och det vill jag att du också ska göra.

Välkommen in i min ateljé

Presentation

Åsa Ganell

Nunotovning är den mest flexibla textila teknik jag känner till, och den låter min personlighet komma till uttryck på ett alldeles speciellt sätt. 

Oavsett om det gäller att göra tunna tyger till festplagg eller tjocka självbärande 3D-former så finns möjligheten i den fantastiska kombinationen av materialet (ullen förstås!) och tekniken. Det var rätt sent i livet jag upptäckte hur fantastisk ullen är och jag vill dela med mig av det jag kan. I min specialitet, nunotovning, så tovas ullen ihop med tyg och det finns oändliga möjligheter för att skapa fantastiska, spännande och vackra ytstrukturer – och jag är oupphörligt fascinerad av vad nunotovningen kan åstadkomma. Ofta är det använda tyger som jag ger ett nytt liv tillsammans med ullen och alla kombinationer blir på nå´t magiskt sätt så vackra.

I grunden så har jag har en utbildning till textillärare och efter det många års erfarenhet som kursledare, och mest av allt tycker jag att det är underbart att se andras glädje när de upptäcker nunotovningens möjligheter.

Nu står min ateljédörr öppen för dig. Varmt välkommen hit för att hitta dina egna uttryck i nunotovning – det är spännande och underbart!

Din baskurs, tre dagar med handledning. En deltagare eller två som anmäler sig tillsammans. Antingen kommer du för tre dagar i följd (3×6 timmar) eller så delar vi upp det på annat sätt beroende på vad du vill göra i övrigt under vistelsen. Kanske kommer du resande i sällskap med någon som inte vill nunotova, och ni vill ha tid för gemensamma utflykter?

3 handledda dagar, 1 deltagare 4500 kr inkl moms.
3 handledda dagar, 2 deltagare 7600 kr inkl moms (3800 kr/person).

Material
Allt material som behövs finns i ateljén, en del är gratis och annat betalar du för. Om du kommer för att tova något du i förväg planerat, så samråder vi om vad du kan behöva ta med.

Fika, mat, boende mm
Lunch och fika ingår, allt gluten/mjölkfritt, och har du andra preferenser så ordnar jag det. Cykel finns att låna, liksom bil för kortare utflykter (som ersätts per mil). Eventuellt kan boende ordnas på plats – fråga om det.

Språk och anpassning
Jag talar svenska/skandinaviska och engelska.
Hör av dig om du behöver någon anpassning på grund av nedsatt hörsel/syn, rörelse- eller kognitiv förmåga, så hoppas jag att vi kan lösa det. Jag har förståelse för vad det innebär att ha (haft) utmattningssyndrom och anpassar gärna nivån (t ex med strukturerad vila) i samråd med dig. Tovningen sker till stor del stående, mestadels vid höj- och sänkbart bord.

Vad finns i omgivningen?
Fannbyn ligger nära det vackra naturreservatet Andersön. Badbrygga/liten båthamn finns ca 300 m bort. Omgivningarna bjuder på vackra promenadvägar/stigar.

Hitta hit
Fannbyn ligger ca 10 km i västsydvästlig riktning från Östersund, längs väg Z592. Buss 161 och 162 trafikerar sträckan. Busshållplatsen heter Digernäs och ligger ca 300 m bort. Vid behov så kör jag dig gärna Östersund-Fannbyn t o r mot avgift.

Anmälan

Kontakta mig för anmälan eller frågor.

Kontaktuppgifter

Åsa Ganell
Fannbyn 115
832 93 Frösön

www.ganell.se

Tel. 070-638 12 35
Epost: asa@ganell.se