Jenny Persson

Den röda tråden som löper igenom all min konst är en strävan efter att synliggöra det förbisedda, vända på perspektiv och utmana normer och traditioner. Mitt konstnärsskap kan beskrivas som gränsöverskridande i såväl tillvägagångssätt som uttryck. Genom att ifrågasätta material och normer vill jag synliggöra underliggande värden och drivkrafter hos människan och i samhället. Min konst är teknikoberoende men konstfotografiet och undersökande av material och tekniker finns ofta i centrum av mitt skapande.

Det intressanta för mig att upphäva gränserna mellan foto, teckning, måleri, skulptur och design - att ifrågasätta fotografiets natur. Jag letar konstant efter nya sätt och vinklar att använda och förnya fotografiet. Hitta ett uttryck som är ”något annat”, utgöra en helt egen kategori. Det bottnar också i ett missnöje med fotografiets tvådimensionallitet, tyngre material som glas, trä och duk tillför en fysikalitet som, speciellt det digitala fotografiet, ibland saknar. Användandet av andra konstmedier och tekniker strävar efter en personligare känsla, handen lämnar spår som inte kan kopieras.

I min ganska lilla ateljé ryms en fotostudio, arbetsplatser för fritt skapande, glasfusion-ugn, sandbläster, snickarbänk med borrstativ för dremel, höj- och sänkbart glas-skärarbord, liten och stor cirkelskärare för glas, liten klinker- och glas-såg, glas-slipmaskin, med mera.

Välkommen in i min ateljé

Kursalternativ

Kreativ fotografering grundkurs

En deltagare, eller två som kommer tillsammans. Vi utgår ifrån dina kunskaper och din utrustning och du får prova på att fotografera med med mina kameror. Det finns både digitala (Nikon) och analoga systemkameror (Nikon och Hasselblad) att låna samt fullt utrustad fotostudio med studioblixtar, stativ, bakgrunder och externa kamerablixtar. Vi pratar ihop oss innan vi ses om vad du önskar och förväntar dig, och jag tipsar gärna om litteratur och förberedelser.

Blandteknik foto/måleri/skulptur/teckning

I mötet mellan olika tekniker händer mycket spännande. Vi utgår ifrån ett fotografi som vi monterar på plywood, duk eller annat material och fortsätter med måleri och/eller teckning och skulpturala element runtomkring fotografiet. Det är ett konkret och roligt sätt att lära sig både komposition och att blanda färg.

Glasfusion med återvinnet glas

Lär dig grunderna i fusion-glas, med kall- och varm-bearbetning, fusion och slumpning. Materialet återvinner vi från sådant som annars skulle slängas i återvinningen- omvandla en champagneflaska till en fruktskål, gör glaspölar av en trasig glas-skål att montera foton på, gör dricksglas av kapade ölflaskor, vad du vill egentligen!

Konstprojekt med handledning

Har du ett konstprojekt som du vill genomföra och ha någon att bolla idéer med samt få hjälp och tips om praktiskt utförande? Då är den här kursen för dig. Jag har kunskap om en stor mängd olika material och tekniker inklusive digitala verktyg såsom Adobes program Photoshop, InDesign (layout för böcker och trycksaker) och Lightroom.

Kurstid och kostnad

Alternativ 1
Antingen kommer du för tre dagar i följd (3 x 6 timmar) eller så delar vi upp det på annat sätt, beroende på vad du vill göra i övrigt under vistelsen här. Kanske kommer du resande i sällskap med någon som inte vill gå kursen, och ni vill ha tid för gemensamma utflykter?

3 handledda dagar, 1 deltagare 4125 kr inkl moms.
3 handledda dagar, 2 deltagare 6500 kr inkl moms (3250 kr/person).

Alternativ 2
Du väljer själv längd på vistelsen samt kombinationen av handledning/tid för eget arbete. För dig som vill ha fördjupning eller ”lugn och ro” är ett förslag att starta dagarna med handledning, fortsätta med några timmars eget arbete och avsluta med ett gemensamt erfarenhetsutbyte.

975 kr per handledd timme. 100 kr per timme för eget arbete i ateljén.

Mer info

Material
Basmaterial som behövs finns i ateljén, en del är gratis och annat betalar du för. Om du kommer för att göra ett projekt som du planerat i förväg, så samråder vi om vilka material du kan behöva ta med eller som vi behöver köpa in.

Fika och mat
Fika ingår, vid de längre sammankomsterna medtag lunch. Har ej mikro men kan värma på platta eller i ugn.

Språk och anpassning
Mitt modersmål är svenska, men jag pratar till största del engelska hemma.
Jag har erfarenhet av att arbeta pedagogiskt med personer med funktionsvariation och har förståelse för vad det innebär att ha utmattningssyndrom och kan anpassa nivån i samråd med dig.

Ateljén har tre trappsteg ner, toaletten är inte handikappanpassad. Det går att parkera framför studion.

Platsen
På Frösön är det nära till det mesta, studion är belägen några minuters gångväg från Frösö båthamn, Östersunds centrum ligger några kilometer bort, över gångbron.

Hitta hit
Från Östersund: åk över Frösöbron, sväng vänster på Bergsgatan, åk några hundra meter tills du ser en Pullars fiolverkstad, studion ligger precis runt hörnet i samma hus. Det går bra att parkera utanför studio-dörren om du kommer med bil eller cykel.

Anmälan

Kontakta mig för anmälan eller frågor.

Kontaktuppgifter

Jenny Persson
Studio BergsgatanBergsgatan 29
83241 Frösön

www.konstfoto.com

Tel. 070-5835369
Epost: info@konstfoto.com