Lär av konstnär

Jenny Persson

Är du nyfiken och vill
experimentera?

Alla material kan användas i konstens namn, vare sig de är avsedda för det eller ej. Upphäver man gränser händer det mycket i mötet mellan olika tekniker.

Kursalternativ:

En bra bild är lika mycket en bra idé som att rent tekniskt kunna utföra den. Vi utgår ifrån dina kunskaper och din utrustning. Du har även möjlighet att fotografera med mina kameror, både digitala och analoga och tillgång till fotostudion.

I mötet mellan olika tekniker händer mycket spännande. Vi utgår ifrån ett fotografi monterat på till exempel plywood eller duk och fortsätter med måleri och/eller teckning och objekt kring fotografiet. Det är ett konkret och roligt sätt att lära sig både komposition och att blanda färg.

Lär dig grunderna i fusion-glas, med kall och varm bearbetning, fusion och slumpning (formning). Materialet är glas som annars skulle ha slängts i återvinningen.

Upplev magin i att se ett platt papper förvandlas till ett tredimensionellt föremål- utan varken sax, tejp eller lim.

Har du ett konstprojekt som du vill genomföra och ha någon att bolla idéer med samt få hjälp och tips om praktiskt utförande? Då är den här kursen för dig.

Välkommen in i min ateljé

Presentation

Jenny Persson

Som konstnärlig multiinstrumentalist gillar jag att vända på perspektiv och använda oväntade materialkombinationer och tekniker; alla material kan användas i konstens namn, vare sig de är avsedda för det eller ej. 

När jag skapar gillar jag att bli överraskad, att undersöka och experimentera med både idéer och tekniker är det roligaste för mig- vad händer om jag gör såhär? Vilken känsla skapar det? Vilka material representerar bäst det jag försöker säga? 

I min ateljé ryms en fotostudio, arbetsplatser för fritt skapande, glasfusion-ugn, sandbläster, snickarbänk med borrstativ för dremel, höj- och sänkbart glas-skärarbord, klinker- och glas-såg, glas-slipmaskin, med mera. Materialen jag använder är i längsta möjliga mån återvunna och jag återvinner ständigt mina egna konstverk genom att göra om dem.

Jag är yrkesverksam konstnär utbildad vid Middlesex University i London och fotohögskolan FAMU i Prag. 2005 startade jag firman Konstfoto Jenny Persson som huvudsakligen har utfört uppdrag inom konst, fotografi och grafisk design. Sen 2021 jobbar jag som bild- form- och foto-pedag på Östersunds kulturskola halvtid vilket har gett mig möjlighet att fokusera på konsten i min egen studio. Jobbet med ungdomarna har också fått mig att upptäcka hur givande och inspirerande det är att kunna hjälpa och stötta andra i deras skapande. 

Pris alternativ 1: Konsultation
Behöver du komma vidare med ett kreativt projekt? Har du misslyckats med att följa nätvideos och vill få instruktioner i verkliga livet? Jag har kunskap om många konstnärliga tekniker, inklusive digitala och kan även hjälp dig med texter. Likväl som du går till sjukgymnasten och får hjälp med ett kroppsligt problem kan du komma och utveckla din skapandeprocess med mig.
975 kr per handledd timme

Pris alternativ 2: Handledning och eget arbete
Du väljer själv kursens längd samt kombinationen av handledning/tid för eget arbete utifrån behov. För dig som vill ha fördjupning eller ”lugn och ro” är ett förslag att starta dagarna med handledning, fortsätta med några timmars eget arbete och avsluta med ett gemensamt erfarenhetsutbyte.
975 kr per handledd timme
100 kr per timme för eget arbete i ateljén inklusive användning av utrustning

Pris alternativ 2: prova-på
Två pass som är två timmar långa, antingen på samma dag eller på två olika dagar. För en glasfusion-kurs innebär det 1 bränning i glasugnen med efterarbete och passar för en till tre personer i sällskap. Eftersom mängden material inte skiljer sig blir priset i stort sett samma, för övriga kurser kan materialkostnader öka med fler deltagare.
1 deltagare 1900 kr inkl moms
2 deltagare 2100 kr inkl moms (1050 kr/person)
3 deltagare 2350 kr inkl moms (750 kr/person)

Alternativ 3: längre kurs
Antingen kommer du för tre dagar i följd (3 x 6 timmar) eller så delar vi upp det på annat sätt, beroende på vad du vill göra i övrigt under vistelsen här. Kanske kommer du resande i sällskap med någon som inte vill gå kursen, och ni vill ha tid för gemensamma utflykter?
3 handledda dagar, 1 deltagare 4125 kr inkl moms.
3 handledda dagar, 2 deltagare 6500 kr inkl moms (3250 kr/person)

Alternativ 4: offert
Du berättar vad du behöver och för hur många personer, jag ger ett förslag på upplägg och pris

Material
Basmaterial som behövs finns i ateljén, en del är gratis och annat betalar du för. Om du kommer för att göra ett projekt som du planerat i förväg, så samråder vi om vilka material du kan behöva ta med eller som vi behöver köpa in.

Fika och mat
Enklare fika ingår, medtag lunch vid de längre sammankomsterna. 

Vad finns i omgivningen?
På Frösön är det nära till det mesta, studion är belägen några minuters gångväg från Frösö båthamn, Östersunds centrum ligger några kilometer bort, över gångbron.

Hitta hit
Från Östersund: åk över Frösöbron, sväng höger in på Bergsgatan, åk några hundra meter tills du ser Pullars fiolverkstad på vänster sida, studion ligger precis runt hörnet i samma hus. Det går bra att parkera utanför studio-dörren om du kommer med bil eller cykel.

Tillgänglighet
Jag har erfarenhet av att arbeta pedagogiskt med personer med funktionsvariation och har förståelse för vad det innebär att ha utmattningssyndrom och kan anpassa nivån i samråd med dig. Mitt modersmål är svenska, men vill du prata engelska går det lika bra. 

Ateljén har tre trappsteg ner, toaletten är inte tillgänglighetsanpassad. Det går att parkera framför studion.

Anmälan

Kontakta mig för anmälan eller frågor.

Kontaktuppgifter

Jenny Persson
Studio BergsgatanBergsgatan 29
83241 Frösön

www.konstfoto.com

Tel. 070-5835369
Epost: info@konstfoto.com