Lär av konstnär

Jenny Persson

Är du nyfiken och vill
experimentera?

Alla material kan användas i konstens namn, vare sig de är avsedda för det eller ej. Upphäver man gränser händer det mycket i mötet mellan olika tekniker.

Kursalternativ:

Vi utgår ifrån dina kunskaper och din utrustning och du får prova på att fotografera med med mina kameror. Det finns både digitala (Nikon) och analoga systemkameror (Nikon och Hasselblad) att låna samt fullt utrustad fotostudio med studioblixtar, stativ, bakgrunder och externa kamerablixtar. Vi pratar ihop oss innan vi ses om vad du önskar och förväntar dig, och jag tipsar gärna om litteratur och förberedelser. 

En till tre deltagare i sällskap.

I mötet mellan olika tekniker händer mycket spännande. Vi utgår ifrån ett fotografi monterat på t.ex. plywood eller duk och fortsätter med måleri och/eller teckning och objekt runtomkring fotografiet. Det är ett konkret och roligt sätt att lära sig både komposition och att blanda färg. 

En till tre deltagare i sällskap.

Lär dig grunderna i fusion-glas, med kall- och varm-bearbetning, fusion och slumpning (formning). Materialet är glas som annars skulle ha slängts i återvinningen, använd det som finns i studion eller ta med en eget glas, kanske något du har minnen ifrån- omvandla champagneflaskan från 50-årsfesten till en fruktskål, gjut konstglas av en älskad men trasig glas-skål, gör dricksglas av kapade ölflaskor, smycken av den där vinflaskan med den fantastiska blåfärgen- fantasin sätter gränserna! 

En till tre deltagare i sällskap.

Välkommen in i min ateljé

Presentation

Jenny Persson

Som konstnärlig multiinstrumentalist gillar jag att vända på perspektiv och använda oväntade materialkombinationer och tekniker; alla material kan användas i konstens namn, vare sig de är avsedda för det eller ej. 

När jag skapar gillar jag att bli överraskad, att undersöka och experimentera med både idéer och tekniker är det roligaste för mig- vad händer om jag gör såhär? Vilken känsla skapar det? Vilka material representerar bäst det jag försöker säga? 

I min ateljé ryms en fotostudio, arbetsplatser för fritt skapande, glasfusion-ugn, sandbläster, snickarbänk med borrstativ för dremel, höj- och sänkbart glas-skärarbord, klinker- och glas-såg, glas-slipmaskin, med mera. Materialen jag använder är i längsta möjliga mån återvunna och jag återvinner ständigt mina egna konstverk genom att göra om dem.

Jag är yrkesverksam konstnär utbildad vid Middlesex University i London och fotohögskolan FAMU i Prag. 2005 startade jag firman Konstfoto Jenny Persson som huvudsakligen har utfört uppdrag inom konst, fotografi och grafisk design. Sen 2021 jobbar jag som bild- form- och foto-pedag på Östersunds kulturskola halvtid vilket har gett mig möjlighet att fokusera på konsten i min egen studio. Jobbet med ungdomarna har också fått mig att upptäcka hur givande och inspirerande det är att kunna hjälpa och stötta andra i deras skapande. 

Alternativ 1:
Du väljer själv längd på vistelsen samt kombinationen av handledning/tid för eget arbete. För dig som vill ha fördjupning eller ”lugn och ro” är ett förslag att starta dagarna med handledning, fortsätta med några timmars eget arbete och avsluta med ett gemensamt erfarenhetsutbyte. 

975 kr per handledd timme. 
100 kr per timme för eget arbete i ateljén inklusive användning av maskiner.

Alternativ 2:
Antingen kommer du för tre dagar i följd (3 x 6 timmar) eller så delar vi upp det på annat sätt, beroende på vad du vill göra i övrigt under vistelsen här. Kanske kommer du resande i sällskap med någon som inte vill gå kursen, och ni vill ha tid för gemensamma utflykter? 

3 handledda dagar, 1 deltagare 4125 kr inkl moms.
3 handledda dagar, 2 deltagare 6500 kr inkl moms (3250 kr/person).

Alternativ 3 prova-på:
Två pass som är två timmar långa, antingen på samma dag eller på två olika dagar. För en glasfusion-kurs innebär det en bränning i glasugnen med efterarbete och passar för en till tre personer i sällskap. Eftersom mängden material inte skiljer sig blir priset i stort sett samma, för övriga kurser kan ökad materialkostnad eventuellt tillkomma med fler deltagare.

1 deltagare 1900 kr inkl moms 
2 deltagare 2100 kr inkl moms (1050 kr/person)
3 deltagare 2350 kr inkl moms (750 kr/person)

Material
Basmaterial som behövs finns i ateljén, en del är gratis och annat betalar du för. Om du kommer för att göra ett projekt som du planerat i förväg, så samråder vi om vilka material du kan behöva ta med eller som vi behöver köpa in.

Fika och mat

Fika ingår, vid de längre sammankomsterna medtag lunch. Har ej mikro men kan värma på platta eller i ugn.

Språk och anpassning
Mitt modersmål är svenska, men jag pratar till största del engelska hemma. Jag har erfarenhet av att arbeta pedagogiskt med personer med funktionsvariation och har förståelse för vad det innebär att ha utmattningssyndrom och kan anpassa nivån i samråd med dig.

Ateljén har tre trappsteg ner, toaletten är inte handikappanpassad. Det går att parkera framför studion.

Vad finns i omgivningen?
På Frösön är det nära till det mesta, studion är belägen några minuters gångväg från Frösö båthamn, Östersunds centrum ligger några kilometer bort, över gångbron.

Hitta hit
Från Östersund: åk över Frösöbron, sväng vänster på Bergsgatan, åk några hundra meter tills du ser en Pullars fiolverkstad, studion ligger precis runt hörnet i samma hus. Det går bra att parkera utanför studio-dörren om du kommer med bil eller cykel.

Tillgänglighet
Jag har erfarenhet av att arbeta pedagogiskt med personer med funktionsvariation och har förståelse för vad det innebär att ha utmattningssyndrom och kan anpassa nivån i samråd med dig. Mitt modersmål är svenska, men vill du prata engelska går det lika bra. 

Ateljén har tre trappsteg ner, toaletten är inte tillgänglighetsanpassad. Det går att parkera framför studion.

Anmälan

Kontakta mig för anmälan eller frågor.

Kontaktuppgifter

Jenny Persson
Studio BergsgatanBergsgatan 29
83241 Frösön

www.konstfoto.com

Tel. 070-5835369
Epost: info@konstfoto.com