Lär av konstnär

Lotten Jacy

Pärlarbete, stygn och mönster
för nybörjare och konstverk

Kursalternativ:

Denna kurs serie består av fyra träffar där vi går igenom fyra av de vanligaste stygnen/mönstren inom pärlarbete. Varje träff fokuserar vi huvudsakligen på att lära oss ett stygn/mönster. Vi kommer att ta upp daisy chain, zig-zag, brick stitch och peyote stitch. Om tiden tillåter fyller vi på med ännu fler tekniker. På slutet av varje kurstillfälle kommer du färdigställa (eller vara på god väg att färdigställa),ett enkelt smycke. Denna kurs är för nybörjare.

Pärlor, tråd och nål ingår. Fika ingår.

Pris 2000kr/person
4 x 2.5 timmar (med fikapaus)
(Min antal deltagare 2, max antal deltagare 6)
Pärlor, tråd, nål

Denna kurs är i samma anda som “fri-broderi”, fast med pärlarbete istället. Under fyra träffar kommer vi att kombinera olika stygn och mönster fritt, för att skapa ett eget konstverk som kan hängas på väggen eller bäras som smycke. Utöver den praktiska delen ingår också en teoretisk del där vi diskuterar färg, form, och textur utifrån pärlornas egenskaper. Vi kommer att gå igenom olika sorters pärlor, traditionella användningsområden och historia. Denna kurs är för dem som har gått kursen basic beadwork eller som har tidigare erfarenheter av att pärla.

Eftersom storlek, tid och ork hos dig som deltagare avgör mängden pärlor som används, ingår i denna kurs ej pärlor. Tråd och nål däremot ingår under träffarna. Ta med allt med hål… loppisfynd, stenar med hål, gamla smycken – alla sorters pärlor som du kan komma över. Tips!
Fråga nära och kära, besök en loppis, eller fråga i en lokal facebook-grupp.

Tråd och nål ingår. Fika ingår

Pris 2000kr/person
4 x 2.5 timmar (med fikapaus)
(Min antal deltagare 2, max antal deltagare 6)

Denna kurs är för dig som vill skapa ett bärbart konstverk. Under fyra träffar kommer att arbeta med blandmaterial, och framförallt det material som du som kursdeltagare tar med dig. Du kommer att lära dig hur man tillverkar olika sorters kedjor och andra tekniker för att förstärka ditt konstnärliga uttryck och integrera med kroppen. Utöver det praktiska arbetet kommer vi att prata om smyckesobjekt, kroppen, symbolik samt hur ens egen kropp kan göra ett konstverk komplett.

Ta med ”knick-knacks”, pynt, memorabilia, keramikfigurer eller annat konstigt du kommer över. Denna kurs är till den som vill utmana sig själv i sättet som du tänker och uttrycker dig genom ett smycke. Det är en fördel i denna kurs (men inte ett krav) om du tidigare har arbetat med olika sorters hantverk eller konstnärliga uttryck.

Pärlor, nål och tråd ingår. Fika ingår.

Pris 2000kr/person
4 x 2.5 timmar (med fikapaus)
(Min antal deltagare 2, max antal deltagare 6)

Välkommen in i min ateljé

Presentation

Lotten Jacy

Det är de små detaljerna som ger struktur och en djupare mening.

Jag arbetar med smyckeskonst och smyckesobjekt. De är skulpturala föremål som har sitt ursprung i smyckestraditionen och som skapas med olika smyckestekniker. Mina smyckesobjekt konstrueras av små detaljer, där detaljerna – oavsett om det är pärlor, öglor, eller hammarslag – ger formen struktur, men även djupare mening och betydelse.

Mina konstverk befinner sig någonstans mellan det abstrakta och det berättande. Vid första anblick ser de ofta inte ut som någonting definierat. När man tittar närmare ser man dock former som påminner om t.ex artärer, ett hjärta, ett lås, eller en blomliknande form – en inledning till en berättelse som betraktaren sedan fyller på med sina egna erfarenheter och känslor.

Uppvuxen i the Ozarks i USA lärde jag mig, i sällskap med min förlängda Native American-familj och vänner, grunderna till många av de tekniker som jag använder än idag och som har utvecklats sen dess. Denna teknik är tidskrävande och formerna växer fram långsamt. Min önskan är att man blir lika uppslukad och hypnotiserad av hur objektet kom till som av resultatet.

I mina kurser kan man lära sig de vanligaste stygnen/mönster som ligger till grund till fristående pärlarbete. Det finns även möjligheten att utmana hur du tänker kring, och uttrycker dig genom, ett smycke för att sedan själv bli ett gående konstverk.
Välkommen till min atelje!

Anmälan

Kontakta mig för anmälan eller frågor.

Epost: lotten@lottenjacy.com

www.lottenjacy.com