Ulla Granqvist

Akvarellfärger har ett eget liv och de slutar aldrig att fascinera mig. Jag försöker samarbeta med pigmenten, vattnet, penseln och papperet. Jag har målat hela mitt liv och försörjt mig som tecknare, många år på Östersunds Posten. Så jag har erfarenhet av den kreativa processen och bildens sätt att kommunicera. Den röda tråden genom nästan allt jag gjort är respekten för liv. Allt är ett. Se hur jag jobbar på min hemsida www.ullagranqvist.se

Nu bor jag och jobbar i min oas, Rönnerdal och det är hit jag bjuder in dig. Här finns en liten gäststuga som blir din egna kursateljé. Om vädret tillåter sitter vi utomhus på gäststugans veranda. Förra sommaren testade jag att ha akvarellkurs här för en/två personer, det kändes så givande. Tidigare år har jag lett sommarkurser i akvarell på Åredalens Folkhögskola.

Det har varit ett annorlunda år men ljuset, mönstren, växterna, knopparna och årstidsskiftningarna känner vi igen. Det är en tid för eftertanke, kreativitet och skapande. Det är tid att uppleva akvarellfärgerna.

Välkommen in i min ateljé

Kursinnehåll

Alternativ 1. BAS

Först lyssnar jag på dig vad du vill och behöver. Du kan vara nybörjare eller målat länge, vi möts där du är. Utifrån det formar vi dina timmar här. Jag kan berätta för dig om materialet och olika sätt att jobba med akvarellen. Du får öva dig att se, får skräddarsydda uppgifter, teknik, skissa, blanda färger, surra och upptäcka dig själv tillsammans med möjligheterna som finns med vattnet och färgerna. Vi går igenom det du målar och jag försöker lotsa dig framåt och vidare i ditt eget uttryck.

Alternativ 2. START OCH STOPP

Du kan att välja att måla mer eller mindre självständigt i kursateljeén. Vi startar upp dina timmar tillsammans och sen går jag iväg och gör annat. Sedan så sammanstrålar vi och utvärderar tillsammans. Det här kan vara ett sätt för dig att få arbetsro. Inspireras av väder, växter, färger och miljö som finns här.

Kurstid och kostnad

Kurstid
Du kan välja att komma en, tre eller fem tillfällen. Tre timmar varje gång. Förslagsvis kl 13 till 16.00. Antingen lägger du dina kurstillfällen i snabb takt eller så sprider ut dem under en längre tid, typ maj till september. Då kan du hinna du måla hemma och vi följer upp, tittar och pratar om det.

Kostnad
BAS
Ett tillfälle 1 250 kr/per person Tre tillfällen 3 750 kr/per person Fem tillfällen 6 250 kr/per person

START OCH STOPP
Ett tillfälle 800 kr/per person Tre tillfällen 2 400kr/per person Fem tillfällen 4 000 kr/per person

Mer info

Material
Om du redan har egna färger och papper tar du med. Om inte, kan jag lotsa dig att köpa rätt grejer. Första gången har material här som du kan köpa/komplettera/använda, så du kan komma tomhänt och så jobbar vi därifrån.

Fika och praktiska ting
Kaffe, the, en macka och kaka ingår. Säg till om du vill ha gluten- och laktosfritt. Om du hellre vill värma din egen mat finns tillgång till micro. Toalett finns i bostadshuset samt ett utedass i verkstaden.

Språk och olika behov
Det går bra för mig om du har nedsatt hörsel eller syn. Men gästateljen är inte anpassad till rullstol, det är naturmark fram till huset. Det kan vara bra att veta om du har svårt att gå. Jag är öppen för att hitta ett alternativ som fungerar för dig. Jag kommunicerar bäst på svenska.

Vad finns i omgivningen
Runt Rönnerdal går min brors kor på åkrarna. Blåsippor på våren. Mycket ängblommor runt husen. Trädgårdsland. Fri sikt ner mot dalen. I Häggenås finns det en livsmedelsbutik. På sommaren är Österåsens Camping öppen.

Hitta hit
Rönnerdal hittar du i Österåsen nära Häggenås, tre mil norr om Östersund efter E45. Kör du egen bil får du en noggrann vägbeskrivning. Vill du åka buss går de till Häggenås och jag hämtar dig där.

Anmälan

Kontakta mig för anmälan eller frågor. 

Kontaktuppgifter

Ulla Granqvist, 
Österåsen 255, Häggenås.

Se min hemsida
www.ullagranqvist.se

Tel. 072-743 83 26
Epost: ugranqvist@gmail.com.