Ulla Granqvist
Akvarell

Rent vatten är lösningen

Vill du uppleva när pigmenten får energi och ett eget liv när de landar i vattnet?

1. Måla akvarell – upplev när vattnet ger färgerna liv
Du kan vara nybörjare eller ha målat länge. Vi möts där du är.Utifrån det formar dina timmar här. Så ska jag försöka lotsa dig framåt och vidare i ditt eget uttryck. Vi jobbar medströms, som det blir när du, vattnet och färgerna får rätt förutsättningar. Jag berättar om materialet och olika sätt att jobba. Du får skräddarsydda uppgifter för att upptäcka dina möjligheter.

Välkommen in i min ateljé

Presentation

Ulla Granqvist

Bilder är det jag levt för och av i hela mitt liv. Som konstnär och tecknare.

Sen jag fann akvarellfärgerna i tonåren har jag inte kunnat släppa dem. Så enkla men så utmanande och komplicerade på samma gång. Jag jobbar på samarbetet med pigmenten, vattnet, penseln och papperet. Den röda tråden i det jag gör är respekten för liv. Se hur jag jobbar och vad jag har gjort på min hemsida: www.ullagranqvist.se

Nu bor jag och jobbar i min oas, Rönnerdal.
Det är hit jag bjuder dig. Här finns en liten gäststuga som blir din egna kursateljé. Om vädret tillåter sitter vi ute på verandan.

Det är tid för eftertanke, kreativet och skapande. Det är tid att uppleva naturens mönster, ljus och årstidsskriftningar.

De är rätt tid att uppleva när akvarellpigmenten får energi och liv när de landar i vattnet.

Du kan välja att komma en, tre eller fem tillfällen. Tre timmar varje gång. Förslagsvis kl 13 till 16.00. Antingen lägger du dina kurstillfällen i snabb takt eller så sprider ut dem under en längre tid, typ maj till september. Då kan du hinna du måla hemma och vi följer upp, tittar och pratar om det.

BAS

Ett tillfälle 1 250 kr/per person
Tre tillfällen 3 750 kr/per person
Fem tillfällen 6 250 kr/per person

Material
Om du redan har egna färger och papper tar du med. Om inte, kan jag lotsa dig att köpa rätt grejer. Första gången har material här som du kan köpa/komplettera/använda, så du kan komma tomhänt och så jobbar vi därifrån.

Fika och praktiska ting

Kaffe, the, en macka och kaka ingår. Säg till om du vill ha gluten- och laktosfritt. Om du hellre vill värma din egen mat finns tillgång till micro. Toalett finns i bostadshuset samt ett utedass i verkstaden.

Språk och olika behov
Det går bra för mig om du har nedsatt hörsel eller syn. Men gästateljen är inte anpassad till rullstol, det är naturmark fram till huset. Det kan vara bra att veta om du har svårt att gå. Jag är öppen för att hitta ett alternativ som fungerar för dig. Jag kommunicerar bäst på svenska.

Vad finns i omgivningen
Runt Rönnerdal går min brors kor på åkrarna. Blåsippor på våren. Mycket ängblommor runt husen. Trädgårdsland. Fri sikt ner mot dalen. I Häggenås finns det en livsmedelsbutik. På sommaren är Österåsens Camping öppen.

Hitta hit
Rönnerdal hittar du i Österåsen nära Häggenås, tre mil norr om Östersund efter E45. Kör du egen bil får du en noggrann vägbeskrivning. Vill du åka buss går de till Häggenås och jag hämtar dig där.

Anmälan

Kontakta mig för anmälan eller frågor. 

Kontaktuppgifter

Ulla Granqvist, 
Österåsen 255, Häggenås.

Se min hemsida
www.ullagranqvist.se

Tel. 072-743 83 26
Epost: ugranqvist@gmail.com.