Lär av konstnär

Konst & slöjd i Årefjällen

Andas kreativitet & fjälluft i Trillevallen

18-20 augusti 2023

Välkommen till en kreativ konst- och slöjdhelg i härlig fjällmiljö och med god mat hos Trillevallens Högfjällshotell! Helgen är uppdelad i två delar 18-19 augusti och 19-20 augusti.

18-19 augusti
Dessa dagar passar dig som är nyfiken på olika material och tekniker. Du får möjlighet att välja mellan åtta olika prova-på-pass! Start med lunch på fredagen och avslutning med lunch på lördagen.

19-20 augusti
För dig som vill gå lite längre mer djupdykande kurser och workshop så rekommenderar vi dessa dagar. Välj mellan ljudkonst, bärbara konstverk och botaniskt tryck. 

Boka din helg

Prova-på paket 18-19 augusti

I samarbete med Trillevallens Högfjällshotell erbjuder vi förmånliga prova-på paket för 18-19 augusti. Prova-på aktiviteterna startar med lunch fredagen den 18 augusti kl 12 och avslutas med lunch lördag den 19 augusti. Du kan pröva på olika tekniker och material och se vad som passar dig. På fredagskvällen äter vi en gemensam middag och fortsätter sedan under lördag förmiddag med prova-på-aktiviteterna.

I paketen ingår luncher och eftermiddags- och förmiddagsfika fredag och lördag samt middag fredag kväll. Det är ett begränsat antal platser så dröj inte för länge med att boka.

Paket 1 utan boende
Pris för paket 1 är 2015 kr per person. Ingår gör fyra prova-på-pass, 2 luncher, tvårätters middag och eftermiddags- och förmiddagsfika. Bokas via bokning@trillevallen.com.

Paket 2 inkhttp://trillevallen.coml. boende
Pris för paket 2 är från 2 740 kr /per person*. Samma som paket 1 inklusive boende fredag-lördag. 

*pris varierar med val av rumstyp och antal personer per rum, bokas online www.trillevallen.com 

Kurser & workshops 19-20 augusti

Bokning av kurser och workshops 19-20 augusti görs direkt hos respektive kursledare. Kontaktuppgifter hittar du i kursbeskrivningarna nedan. Vill du boka boende i samband med kursen? Kontakta Trillevallens Högfjällshotell

Varför inte passa på att förlänga fjällvistelsen?
Boka ytterligare nätter i Trillevallens lägenheter ett stenkast från fjällets fot och förläng din kreativa resa med vandring och vistelser i fjällens naturlandskap.

Förläng din fjällvistelse

Är du intresserad att kombinera kurshelgen med en längre fjällvistelse? Trillevallens Högfjällshotell erbjuder lägenheter i samma område att boka. För mer information om olika typer av lägenheter och priser kontakta bokningen på bokning@trillevallen.com

Prova på 18-19 augusti

Du väljer pass på plats och utifrån tillgång (passen kan ta emot olika antal deltagare så du är inte garanterad plats).
Passen återkommer under fredag eftermiddag och lördag förmiddag så du har flera möjligheter. 

Skulptera i trä

Prova på att skulptera i trä med lite olika tekniker. Huggverktyg, vissa maskiner och verktyg får du låna och hjälp att använda om du inte har tidigare vana. Det kommer att finnas trä att jobba i och Du kommer att även kunna måla dina skulpturer.  Ta med oömma kläder.

Akvarellmålning - när vattnet ger färgerna liv

Upplev hur akvarellfärgerna får liv i vattnet. Känn skillnaden att jobba på vått papper och på torrt. Kort materialgenomgång. 

Zen kalligrafi

Söker du fördjupning? Vill du komma vidare, utveckla och frigöra ditt skapande spirituellt? Pröva en meditativ ingång till skapande samtal inifrån kroppen, tystnaden, lyssnandet och rörelsen genom zen kalligrafi. Att utforska varandet i processen och icke vetandet är centralt. 

En akvarellfärg har inte enbart en färgnyans utan de bär också på fantastiska överraskningar när de blandas med vatten. Förenkla, experimentera och blanda färger från en begränsad palett.

Äldre dekorationsmåleri

Vi utgår ifrån olika bildexempel på dekorationsmåleri, allmoge på möbler/föremål och i kyrkor. Med inspiration från det traditionella får du själv testa att måla på olika övningsplattor. Jag handleder dig i penselteknik, färgkulörer och form. 

Pärla - stygn och mönster

Deltagaren får testa pärla, med att lära sig ett stygn/mönster samt pärla fritt. Under prova-på passet kommer du att lära dig “brick-stitch”; ett stygn/mönster som har otroliga möjligheter att skapa både platta smycken/verk eller mer tredimensionella föremål.

Ljudvandring

Hur låter ett fjäll eller en skog? Under 2 timmar så utforskar vi omgivningarna vid fjället ljudmässigt. Inledning, ljudvandring, fika & prat.

Botaniskt tryck

Gör ett eget mönster på bomullstyg med hjälp av blad och andra naturliga färgämnen. Botaniskt tryckta tyger är tvättbara. Workshopen är praktiskt inriktad. Allt material är förberett och finns på plats.

Längtar du efter att skapa och inspireras?

Ord från våra deltagare

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo."
John Doe
Designer

Kurser & Workshops 19-20 augusti

Dessa bokas hos respektive ledare. Boende bokas hos Trillevallens Högfjällshotell

Lyssnandet som kreativ kraft

Detta är en praktiskt inriktad tvådagarskurs med lyssnandet i centrum. Olika lyssningspraktiker från Deep Listening blir utgångspunkt för konstnärligt skapande. Vi gör ljudvandringar i natten, i fjäll och skog tillsammans. Därefter fortsätter vi processen – provar i olika former och format på plats. De små detaljerna rymmer det stora. 

Start fredag 18 augusti med nattvandring kl 21:00 – 23:00 och fortsättning 19-20 augusti 2023, kl 10:00 – 17:00

Pris 2 130 kr/person inkl. mat. Minst 4 personer.

Walking Art - bärbart konstverk

Denna kurs är för dig som vill skapa ett bärbart konstverk, vill utmana dig själv i sättet som du tänker och uttrycker sig genom ett smycke samt lära dig någon ny teknik som t.ex att göra öglor, såga i silver, eller pärla. Vi kommer att arbeta med blandmaterial, och framförallt det material som du som kursdeltagare tar med dig. 

En smyckesworkshop som pågår 2 dagar eftersom en skapandeprocess tar tid. Innehåller en teoretisk och praktisk del, presentation, teori, skapande med individuell handledning och presentation av verk. 

Du kommer att lära dig hur man tillverkar olika sorters kedjor och andra tekniker för att förstärka ditt konstnärliga uttryck och integrera med kroppen. Utöver det praktiska arbetet kommer vi att prata om smyckesobjekt, kroppen, symbolik samt hur ens egen kropp kan göra ett konstverk komplett. 

Ta med ”knick-knacks”, pynt, memorabilia, pärlor, keramikfigurer eller annat konstigt du kommer över. Det är en fördel i denna workshop (men inte ett krav) om du tidigare har arbetat med olika sorters hantverk eller konstnärliga uttryck. Metallverktyg, pärlor, nål och tråd ingår. Silver och koppar kan köpas på plats. 

Pris 3 430 kr inkl. mat. Boka 2 eller fler och få 10% rabatt. Max 6 deltagare

Botaniskt tryck

Ge textilier färg och mönster med blommor och blad! Denna kurs lär dig botaniskt tryck och hur du kan skapa unika mönster med hjälp av naturligt material. Passar utmärkt för återbruk av tyger och att förnya äldre plagg t ex t-shirts. Trycket kan också användas som utgångspunkt för broderi och textila konstverk.

Vid kursen får du lära dig hur du färgar och mönstrar bomullstyg med blad från naturen. Vi går igenom hur du förbereder och betar tyget, väljer blad, ger tyget bakgrundsfärg samt olika sätt att vika och rulla tyget för att få olika effekter. Allt material ingår och med dig hem får du förutom vackra bitar av botaniskt trycka tyg även en pdf med instruktioner. Med den kan du fortsätta att experimentera när du kommer hem.

Pris 3 430 kr per person inkl. mat. Minsta antal 2 och max 6 deltagare.

Längtar du lika mycket som vi gör?

Ord från våra deltagare

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo."
John Doe
Designer