Lär av konstnär

Siv Anneli Göransson
Botaniskt tryck eller eco-print

Vi söker "det där" på okända stigar
och blir säkert överraskade.

Det jag jobbar med går att beskrivas som en blandning av växtfärgning och tryck, botaniskt tryck eller eco-print

Tekniken fungerar både på underlag / tyger av animaliskt som växtbaserat ursprung till exempel ull, siden , bomull och lin.

Växterna innehåller en mängd substanser som vi med hjälp av vattenånga lockar ur dem och transporterar dem till underlagen. Helt magiskt! Inget tryck blir det andra likt!

Kursalternativ:

Syftet är att få idéflöden aktiverade genom att realisera korta uppgifter som jag dikterar.
Vi experimenterar med begränsningar av former, färger och material. Vi söker ”det där” på okända stigar och blir säkert överraskade. Vi visualiserar och diskuterar vad experimenten kan utvecklas till och fortsätter att arbeta på någon idé.
2 dagar ca.4tim/dag.

Pris: 3100 kr inkl. material och fika

Direkta avtryck från en prunkande Jämtlandsnatur. Dag 1: Genomgång och demonstration av materialen som vi använder oss av till att tova tunna tyger för att utföra de botaniska trycken på. Vi betar också underlagen som vi gjort av ull, men även bomulls- och sidentyger. Betningen gör bl. a. att trycken tål tvätt och ljus. Dag 2: Vi plockar växter och genomför ”tryck -processen” på de olika underlagen. 2 dagar ca. 4 tim./dag Pris: 3100 kr inkl. material och fika. Vill att du tar med små rostiga föremål om du har, som spikar, muttrar etc. (det är rosten som är viktig)I mötet mellan olika tekniker händer mycket spännande. Vi utgår ifrån ett fotografi som vi monterar på plywood, duk eller annat material och fortsätter med måleri och/eller teckning och skulpturala element runtomkring fotografiet. Det är ett konkret och roligt sätt att lära sig både komposition och att blanda färg.
Demonstration och introduktion av tekniken och materialen. Vi tovar med ull från olika fårraser tjockt, tunnt, kompakt, ihåligt och provar även att tova in industriella tyger m.m. Pris: 1 person 1200 kr. 2 personer/ 2100 inkl. material och fika. Cirka 4 tim.
Det kan också vara så att du har en idé om att realisera något som du tänkt på och behöver handledning. Jag gör dig gärna sällskap på vägen och vi vaskar fram kommande åtgärder. Pris: efter överenskommelse.

Jag har en ateljé på Ängegatan 3a i Östersund, bakom Nya Kyrkan.

Kan ge kurserna på svenska, spanska och engelska.
Matställe finns nära . I ateljén finns micro och kylskåp.

Anmälan

Kontakta mig för anmälan eller frågor. 

Kontaktuppgifter

Siv Anneli Göransson, 
Ängegatan 3a, Östersund.

Epost: sivgoransson@gmail.com