Klara Yvonne Klingspor

Den uppgift som kommit att bli en av mina mest angelägna, är att skapa möjligheter för människor att hitta sin kreativitet och förstå kreativitetens betydelse. Att förstå att förmågan till kreativitet inte är något mystiskt som bara vissa personer har. Vi har alla erfarenhet av att bli bedömda som bra eller dåliga och i allmänhet är vi själva våra strängaste kritiker. Många av oss kan placera sig själva i olika fack- De som kan eller inte kan måla , sjunga, skriva, dansa. Att locka fram och hitta sitt uttryck utan att prestationskraven tar överhanden arbetar jag med. Min uppfattning är att alla kan. Jag kommer från Jämtland, närmare bestämt från Huså. Jämtland betyder mycket för mig, det är här som mina rötter och hjärtat finns.

Jag är uttryckande konstterapeut, socionom och legitimerad psykoterapeut , handledare och konstnär. I mitt arbete arbetar jag i huvudsak terapeutiskt med hjälp av Bilder, Berättelser, Musik och Rörelser. Det konstnärliga arbetet hjälper oss att komma i kontakt med både våra inre och yttre landskap. Att uttrycka sig genom konstnärliga språk ökar förmågan att förstå sig själv, sin bakgrund. Det är också hjälpsamt när det gäller att möta i existentiella frågor , som handlar om mening , innehåll , drömmar och riktning. Jag ser det också som ett viktigt hälsoarbete med möjlighet till läkning .En del av min tid ägnar jag mig åt eget skapande. Tycker om att experimentera, blandar gärna olika tekniker.

Välkommen in i min ateljé

Workshops

Alla kan måla

Personlig utveckling. Tre timmar mellan kl 10- 13.00 med avbrott för fika. Syftet är att våga prova nya vägar och komma bort från ”prestationsspöket”. Innehåll: kort om färglära , hur man kan blanda färger och material, kortare samtal, rörelser och målning under enkla och lekfulla former. Jag finns med som coach, och bistår med råd och tankar om bilden. Var och en deltar efter sin förmåga och möjligheter. Till sist diskuterar vi bilderna – inte i termer bra eller dåliga – utan om vilka känslor och tankar de har väckt i mig själv och i andra. I avgiften ingår varm och kall dryck, smörgås och kaka. Pris 950 kr inkl moms. Max tre personer. För andra upplägg begär offert .

Uttryckande konstterapi - två dagar

Båda dagarna mellan kl 10.00 – 17.00. Innehåller en kortare föreläsning om Kreativitet. Här går vi djupare in i processen med olika konstnärliga uttryck, samtal, lek och allvar och vad det är som väcks i oss själva. Vi kommer att ha en grupp på max 4 personer , vi kommer att arbeta parvis och dela erfarenheter. Vid bra väder kan vi ta med material och arbeta utomhus vissa timmar. Jag kommer finnas med som samtalsledare, inspiratör och handledare.

Under båda dessa dagar erbjuds en catering måltid med närproducerade råvaror till självkostnadspris. Varm och kall dryck, Smörgås , kaka och frukt ingår i avgiften.

Pris 2600 inkl moms per person.

För andra upplägg begär offert.

Mer info

Material
Allt material kommer att finnas på plats.

Mat och fika
Kaffe , te , kall dryck , smörgås, och ingår i avgiften. När det gäller två dagars kursen kommer det att finnas catering lunch till självkostnad.

Platsen
Kurserna kommer att hållas i Huså skola. Det är en stor lokal så det går att hålla avstånd till varandra. Det går att arbeta i olika rum och jag kan gå emellan. Berätta vid anmälan om Du har några särskilda behov, till exempel någon form av allergi som kräver särskild kost.

Huså är en genuin liten by vid foten av Åreskutan. Här finns vackra omgivningar. En herrgård och ett museum från gruvtiden. Platsen lämpar sig väl för Dig som vill ta en kortare eller längre promenad i omgivningarna. I händelse att Du vill tillbringa mer tid i Huså kan jag bistå med att tipsa om rum för övernattning.

Hitta hit
Enklaste sättet att ta sig till Huså är med bil, att från Järpen, köra mot Kall och ta av Vid bron i Bonäshamn och fortsätta vägen rakt fram mot Huså. Du kommer att få en mer detaljerad beskrivning efter anmälan. Det är också möjligt att köra över Fröån om Du kommer från Åre hållet.

Anmälan

Varmt välkommen att höra av dig med anmälan eller frågor.

Kontaktuppgifter

Klara Yvonne Klingspor, Husådalsvägen 61, Huså , Järpen

Klara Ord och Bild / Klaras atelje www.klaraordochbild.com

Tel. 070-438 20 75
klingspor.ordobild@gmail.com

Fråga inte vad världen behöver, fråga istället vad som får Ditt hjärta att sjunga. Världen behöver människor med hjärtan som sjunger.”
(Howard Thunman)