Eirin Marie Solheim Pedersen

Har du lust att teckna,
utveckla dig konstnärligt

För att utveckla sitt tecknande krävs att man tecknar mycket. Det är som att övningsköra, mängd ger resultat.

Kursinnehåll: Jag riktar mig till dig som vill utveckla ditt tecknande och till dig som skulle vilja ha handledning eller rådgivning i din konstnärliga process. Min tanke är att du har en beställning, något du vill uppnå och att vi tillsammans gör en plan för hur du ska komma dit. Det spelar ingen roll vilken nivå du befinner dig på, om du är nybörjare eller mer van, vill komma i gång, har fastnat eller funderar på hur du skulle kunna utveckla dig vidare. Innehållet anpassas efter dina behov.

Jag tänker mig att vi möts regelbundet hos mig i min ateljé. Antal gånger bestäms utifrån vad du vill uppnå, din plånbok och din utveckling. Vi möts, reflekterar över processen; du får uppgifter som du ska lösa hemma hos dig själv. För att utveckla sitt tecknande krävs att man tecknar mycket, det är som att övningsköra, mängd ger resultat. Också inre processer, konstnärlig utveckling kräver tid för att tänka över och klargöra ting för sig själv. Jag kan ge inpass och uppgifter, du löser dem på ditt sätt. Vi ser på vad du gjort, du berättar hur du tänkt och sedan samtalar om detta. Du får nya uppgifter, vi har nya samtal och så håller vi på till vi bestämmer att det är dags att avsluta. Det kan med andra ord vara en gång, två gånger, tre eller ännu fler.

Jag är också öppen för att ha en grupp med ett smärre antal deltagare. Det kan ha flera positiva effekter, inte minst när det gäller motivation. Men också det beror på intresse.

Välkommen in i min ateljé

Presentation

Eirin Marie Solheim Pedersen

Teckning är en genre som intresserat mig mycket. Vad är ett streck och vad är en teckning är frågor som jag utforskat.

Kan strecket vara tredimensionellt, kan teckningen? Måste ett streck vara synligt? Teckning som tradition är också intressant, att teckna på pappersliknande material med blyerts, kol och färgstift. Studera stilleben. Använda nakenmodell, teckna kroki.

Jag bor för närvarande i Järpen där jag växte upp; flyttade tillbaka i början av 2000-talet efter att ha bott många år i Oslo. I Norge utbildade jag mig inom konst, jag ville bli konstnär. Började i det textila med bildvävnad och fortsatte sedan med teckning och måleri. Mitt fokus kom så småningom att ligga på teckning efter modell, vilket förde mig till konstnärlig forskning och till en doktorsgrad. Efter att jag flyttat tillbaka till Sverige har jag arbetat som bildlärare på högstadiet och gymnasiet, haft kurser i teckning och konstteori och konsultuppdrag för regionen och kommunen. Har också handlett i konstnärliga utvecklingsprocesser.

Jag brukar säga halvt på skoj och halvt på allvar att när jag lärt mig själv att teckna naturtroget kan jag lära ut det till vem som helst. Bara intresset och viljan finns.

När jag flyttade tillbaka till Järpen blev jag med trädgård. Oavsiktligt. Den har blivit en plats där mitt konstnärskap har kunnat utveckla sig. Jag ser den som ett pågående konstprojekt där jag har undersökt olika aspekter av ”trädgården som konstnärligt material”. Till att börja med som ett enormt tredimensionellt måleri där jag arbetade med färg och struktur. Arbetet väckte frågor om hur man kan göra konst av trädgård och trädgårdsarbete. Och vad återbruk innebär konstnärligt sett. Allt eftersom har trädgården fyllts med konstverk, inte bara med nya växter och träd. Den har också varit platsen för konstevenemang och mötesplats mellan professionella konstnärer och amatörer.

Jag arbetar med olika genrer; jag lär mig ständigt nya saker, tycker om att vidga mitt kunnande. Fotografi liksom att skriva ligger mig varmt om hjärtat liksom konstnärsböcker och bildcollage. Teckning, installationer och performance finns alltid med mig. Hur jag uttrycker mig beror på vad jag arbetar med.

Vi träffas på eftermiddagen (efter kl 14) eller tidig kväll (kl 18.00), en gång i veckan i min ateljé som ligger i anslutning till min bostad i Järpen. Vid behov möts vi oftare eller mer sällan.
Jag följer vanligtvis Konstnärernas Riksorganisations rekommendationer, för närvarande är timkostnaden 975:-/tim. Men priset kan diskuteras.

Att lära sig att tänka på vilka material man ska använda är en del av kursinnehållet. Jag ger tips och råd.

Anmälan

Varmt välkommen att höra av dig med anmälan eller frågor. 

Kontaktuppgifter

Eirin Pedersen
von Kroghs väg 13,
837 32 Järpen

www.eirinpedersen.com

Tel. 070-63 56 246
Epost: eirinpedersen@bahnhof.se