Eirin Pedersen

Teckning är den genre som intresserar mig mest. Vad är ett streck och vad är en teckning är frågor jag tänkt på och utforskat. Kan strecket vara tredimensionellt, kan teckningen? Måste den vara synlig? Å andra sidan finns hela teckningstraditionen där man tecknar på pappersliknande material med blyerts, kol och färgstift. Studerar stilleben. Använder nakenmodell, tecknar kroki. Det sistnämnda har jag själv hållit på med i flera år, undersökt traditionen, forskat på den. Jag brukar halvt på skoj och halvt på allvar säga att när jag lärt mig själv att teckna naturalistiskt så kan jag lära vem som helst detsamma. Bara intresset och viljan finns.

Jag bor i Järpen, flyttade hit (till min barndomsbygd) efter trettio år i Oslo, där jag utbildat mig inom konst. Började i det textila med bildvävnad och fortsatte sedan med teckning. Det ledde mig in mot teckning efter modell, till konstnärlig forskning och till en doktorsgrad. Efter att jag flyttat till Järpen har jag arbetat som bildlärare på högstadiet och gymnasiet, haft kurser i teckning och konstteori och konsultuppdrag för regionen och kommunen. Jag har också en stor trädgård som jag är mycket engagerad i. Jag ser den som ett konstprojekt, som ett stort tredimensionellt måleri där jag undersöker vad som kan växa i västra Jämtland (i söderläge), vad innebär återbruk och hur kan man se på gränsen mellan det ordnade och oordnade. Trädgården har initierat två stora utställningar med konstnärer från in- och utland, ett konstprojekt med en kollega från Västerbotten och arbetsmöten med invandrande ungdomar främst från Afghanistan.

Jag arbetar med olika genrer: fotografi, teckning, installationer, performance, vävning konstnärsböcker och texter. Är välutbildad och lösningsorienterad, har goda allmänkunskaper och en flexibel inställning till det mesta.

Välkommen in i min ateljé

Kursinnehåll

Jag riktar mig till dig som vill utveckla ditt tecknande och till dig som skulle vilja ha handledning eller rådgivning i din konstnärliga process. Min tanke är att du har en beställning, något du vill uppnå och att vi tillsammans gör en plan för hur du ska komma dit. Det spelar ingen roll vilken nivå du befinner dig på, om du är nybörjare eller mer van, vill komma igång, har fastnat eller funderar på hur du skulle kunna utveckla dig vidare. Kursinnehållet anpassas efter dina behov. Jag tänker mig att vi möts regelbundet hos mig i min ateljé. Antal gånger bestäms utifrån de mål du har, din plånbok och hur din utveckling ser ut. Vi samtalar och du får uppgifter som du sedan gör hemma hos dig själv. För att utveckla sitt tecknande krävs att man tecknar mycket, det är som att övningsköra, mängd ger resultat. Också inre processer, konstnärlig utveckling kräver ensamtid för att tänka över och klargöra ting för sig själv. Jag kan ge inpass och uppgifter, du löser dem på ditt sätt. Vi ser på vad du gjort eller tänkt på och samtalar om detta. Du får nya uppgifter, vi samtalar och så håller vi på tills vi bestämmer att det är dags att avsluta. Det kan med andra ord vara en gång som vi möts, två gånger, tre eller ännu fler. Jag är också öppen för att ha en grupp med ett smärre antal deltagare. Att ingå i en grupp kan ha flera positiva effekter, inte minst när det gäller motivation. Om det blir så beror på intresse.

Mer info

Kurstid
Vi träffas på eftermiddagen (efter kl 14) eller tidig kväll (kl 18.00), en gång i veckan i min ateljé som ligger i anslutning till min bostad. Vid behov möts vi oftare eller mer sällan.

Material
Att lära sig att tänka på vilka material man använder är en del av kursinnehållet. Jag ger tips och råd.

Kostnad
Hör av dig så diskuterar vi priset. Vägledande är KROs rekommendationer.

Anmälan

Varmt välkommen att höra av dig med anmälan eller frågor. 

Kontaktuppgifter

Eirin Pedersen
von Kroghs väg 13,
837 32 Järpen

www.eirinpedersen.com

Tel. 070-63 56 246
Epost: eirinpedersen@bahnhof.se