Lär av konstnär

Institutet(R)_RRT / RAKETA TEAM

I gränslandet mellan konst,
arkitektur, filosofi och demokrati

INSTITUTET (R) är en plats för möten och dialog utifrån konstens
praktik, teori, process. Tillsammans med inbjudna gäster/aktörer
från olika konstnärliga bakgrunder undersöker – provar och prövar
vi – i det mobila LAB:ets form & format.

Vi föreslår tre olika workshops vad gäller material, innehåll, metod, tidsomfång, antal deltagare och kostnad kommer vi överens om och hittar bra lösningar som passar tillfälle och sammanhang.

Kursalternativ:

Vi lyssnar och delar ljud och intryck. Kanske använder vi oss av olika apparater: kassettband, rullband, mobiltelefon, lyssnar med kontaktmikrofon, lågeffekts-radiosändning eller hydrofon. Vi provar och prövar och undersöker en plats via lyssnandet.

Vi samlar material – text, bild, foto, objekt (scannar) där vi befinner
oss – och med små medel gör vi en enkel tidning / en liten utgåva, en berättelse som utgår ifrån den här dagen, den här platsen. Vi provar och prövar och undersöker via bild & text.

Med hjälp av enkel apparatur och redskap fångar vi små rörelser. Vänder och vrider med hjälp av enkla gester, former och ljus – rumsliga förutsättningar och egenskaper, lägen, inställningar, avstånd, hastighet, ljusinsläpp etc. Vi provar och prövar och undersöker via rörelse – kanske blir det en film?

Välkommen in i min ateljé

Presentation

Institutet(R)_RRT

INSTITUTET (R) arbetar med & initierar projekt som befinner sig i gränslandet mellan konst, arkitektur, filosofi och demokrati – de alternativa geografier som ligger som ett raster över världen, letar sig in
mellan, under, ovan.

Vi intresserar oss framför allt för den alternativa världskarta som ritas upp mellan olika skalor, skikt och strata – det digitala, det urbana, det poetiska och den vilda terrängen.

Vi som driver INSTITUTET (R) / RAKETA TEAM har lång erfarenhet, utbildning och kunskap inom ljud, foto, film, text, gestaltning. Den pedagogiska aspekten i vårt arbete och i våra workshops och kurser är viktig och något vi undersöker och utvecklar.

VAR?
INSTITUTET (R) i det lilla radhuset vid den svängda gatan vid skogkant i Östersund. Ni kommer till oss eller vi kommer till din er arbetsplats. Eller vi möts mittemellan & utomhus?

Kostnad enligt överenskommelse / prisexempel :

workshop halvdag 10 000 kr
workshop heldag  20 000 kr
handledning / processarbete
1 200 kr/timme eller enligt överenskommelse

F-skatt & enligt KRO:s riktlinjer.
Priser angivna exkl. moms.

De tre olika workshops vi föreslår går givetvis att kombinera på olika sätt – vi skräddarsyr en workshop utformad efter dina/era behov.

Våra olika workshops kan även bli en startpunkt för ett längre arbete – en process som vi gärna följer, erbjuder handledning och utvecklar om intresse finns.

Anmälan

Kontakta oss för frågor eller anmälan.

raketa@raketa.nu

www.raketa.nu