Lykke Andersen

Jag heter Lykke Andersen och jag har en MFA (The Master of Fine Arts) från Konsthögskolan i Köpenhamn. Sedan min avgång har jag varit aktiv på både den nationella och internationella konstscenen. Har ett antal stora separatutställningar bakom mig och har också varit kurator på flera utställningar. Senast med den storskaliga utställningen "Between Us" på National Art Gallery, Ukriane. Ett samarbete med den danska ambassaden och det danska kulturministeriet.

2018 flyttade jag från Köpenhamn till norra Sverige, där jag bor isolerad omgiven av den naturen jag har arbetat med i många år i min konstproduktion. Jag har arbetat med fotografi som medium de senaste många åren och naturen har alltid varit central för mitt fotografiska arbete. En konsekvent studie av naturen, landskapet och den västerländska mänskliga uppfattningen av den. Att välja att flytta så långt ut och bort från en välkänd civilisation måste ses som en förlängning av mitt arbete som konstnär, men också som en del av ett konstnärligt experiment och ett personligt val.

Välkommen in i min ateljé

Kursinnehåll

Jag har startat ett pilotprojekt med en konstnärsrefuguim där konstnärer kan stanna en kortare eller längre period för att få arbetsro. Jag erbjuder också möjlighet att coacha, ge konsultationer till yngre konstnärer som vill ansöka till en konstskola.

Min man och jag bor väldigt isolerade mitt i den svenska vildmarken omgiven av oändliga skogar, vilda djur och med utsikt över bergen. Det finns 4 kilometer till närmaste granne så här hittar du den ultimata lugnet för ditt arbete. Vi har två hus där vi bor i det ena och du får bo i det andra. 

Här kan du se en liten video av vår plats.

 

Mer info om platsen

Refugiet är off grid och inte anslutet till elnätet. Därför kan du inte ta med en stationär dator. Vi kör en generator 3-5 timmar varje dag vid överenskomna tider, där du kan ladda mobil och bärbar dator. Ta med dig minst en powerbank.

Det finns en verkstad som du kan använda, men storleken begränsar möjligheten att arbeta med mycket stora skulpturer och installationer. Alla är välkomna, författare, bildkonstnärer, scenografer, musiker eller kanske en PHD studerande.

Huset värms upp med vedspis. Det finns en gasspis och en gemensam matkällare.

Refugiet kan bokas från maj till oktober och en vistelse måste vara minst 2 veckor lång.

Det är en halvtimmes bilresa till en butik med ett mindre urval. Så shopping sker 1-2 gånger i veckan, om du inte har din egen bil. Det kräver planering.

Närmaste tågstation eller flygplats ligger i Östersund, som är 2,5-4 timmars bilresa härifrån beroende på väder. Det kan finnas snö i oktober. Vi erbjuder att hämta och mot täckning av bensinkostnader.

Det finns plats för 2 personer, men du måste dela en säng. Och om du har en hund är den också välkommen.

Pris för 2 veckor är 8 000 SEK och 14 000 SEK för 4 veckor.

Anmälan

Du är välkommen att ställa ytterligare frågor på antingen min e-post:
lykke_andersen@hotmail.com

eller ring:
+45 2680 7216

Min hemsida
www.lykkeandersen.dk