Gideonsson Londré

Vad behöver du för att leva?

Utmana dig några lägerdygn. En process för livet och ditt skapande tillsammans med en konstnärsduo.

Kursinnehåll
Vi riktar oss till dig som vill utveckla ditt sätt att vara verksam med konst och har ett intresse i andra naturliga processer i din omgivning. Vi kommer tillsammans att bo och arbeta utifrån en lägerplats i landskapet, där våra basala behov kommer att vara tillgodosedda. Här arbetar vi tillsammans med konkreta konstnärliga övningar som kommer att hjälpa er att själva resonera över ert konstnärskap och liv. Vi erbjuder att under 4 dygn få befinna er i en koncentrerad tillvaro, där vi alla kommer ingå i en utmanande struktur som riktar sig både till konstnärligt skapande och livet i stort.

Vi förbereder en struktur utifrån gruppens intressen där konstnärliga uppgifter, samtal, läsning och personligt skrivande blandas med dagliga nödvändiga aktiviteter. I denna kollektiva process vill vi utforska vad vår omgivning spelar för roll i vårt liv och konstnärliga verksamhet, och vad finns det för möjligheter att utmana dessa föreställningar? Vad är en boning, vad behöver vi för att leva? Utifrån era intressen undersöker hur isolering och samvaro kan användas som konstnärlig metod och hur denna delade erfarenhet av tid kan uppkomma på en plats och skapa en tillfällig gemenskap, som en tredje kropp och konstverk.

Välkommen in i vår ateljé

Presentation

Lisa Gideonsson
& Gustaf Londré

Vi värdesätter tvärvetenskapliga möten och undersöker hur samtidskonst
kan fungera utanför en storstadskontext.

Vi heter Lisa och Gustaf och arbetar som konstnärsduon Gideonsson/ där vi verkar för att hitta en gemensam kropp att producera kunskap och erfarenhet genom, som går bortom den individuella intentionen. Verken tar sig uttryck i performance, skulpturer och installationer där vi utforskar alternativa tidsuppfattningar och beteendemönster i nya sammansättningar av kroppar och språk. Som ett försök att undersöka levnadssätt där yttre omständigheter tillåts influera våra förutsättningar.

Efter studier på Kungl. Konsthögskolan flyttade vi till Kallrör i Jämtland där vi nu bor och verkar som konstnärer på heltid. Vi är intresserade av den prekära gränsen mellan arbete och fritid och det är något som alltid influerat vårt konstnärskap och liv. Vi har stor erfarenhet av det kollektiva praktiker och pedagogiska utmaningar. Vi värdesätter tvärvetenskapliga möten och undersöker hur samtidskonst kan fungera utanför en storstadskontext.

Vi har även erfarenhet av video, bild och ljudredigering, ljudkonst, landart, filosofi och textbearbetning.

Hör av dig om du/ni är intresserad så diskuterar vi möjligheten att forma en grupp där vi kan hitta datum som fungerar för alla. Grupp mellan 2-8 deltagare, 4 dygn exempelvis torsdag-söndag
2500 kr exklusive mat, bränsle och önskat material.

Material
Vi förbereder arbetsmaterial och uppgifter och vi kommer vara en del av workshopen både som mentorer och deltagare. Vi står för det basala utrustningen för att skapa ett läger utomhus. Ex. tält, kök mm. Du behöver själv stå för en viss utrustning som krävs för att vistas utomhus under 4 dygn. Detta kan diskuteras med möjlighet att låna viss utrustning.

Kost
Efter överenskommelse inhandlar vi kost och andra önskemål.

Vad krävs av dig?
Viss friluftsvana. (Kunna vandra och ta sig till vald plats och sova ute.) Du kan vara utövande konstnär eller novis, eller helt enkelt komma från ett annat fält med nyfikenhet på detta sammanhang. Ung som gammal.

Platsen
Vi utgår från vår gård i Kallrör, en jordbruksbygd med utsikt över fjällen och kommer ta oss till en vald plats några kilometer härifrån. Matbutik finns i Kall, 15 km från Kallrör. www.kallbygden.com

Hur tar man sig hit
Tåg till Järpen (10 mil väster om Östersund) där vi hämtar upp efter överenskommelse. Går nattåg både från Stockholm och Göteborg. Deltagaren står för resa.

Anmälan

Tveka inte att kontakta oss om detta intresserar dig

Kontaktuppgifter
Se vår hemsida
www.gideonssonlondre.com

Gustaf tel. 073-5526523
Lisa tel. 073-6310657
Epost: gideonssonlondre@gmail.com.